Radiomakers nemen basisschool over
dinsdag 16 januari 2018

Radiomakers nemen basisschool over

Basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg wordt vrijdag 7 juli voor één dag overgenomen door radiomakers van landelijke en regionale omroepen.

Leerkrachten maken dan plaats voor dj’s, verslaggevers en journalisten, zodat kinderen opgeleid worden tot junior radiomakers. 

Deze dag is één van de hoogtepunten tijdens het project ‘communicatie met radio’. Het thema is hét startsein van een radio-geïntegreerde ‘taalmethode’ die kinderen meer moet motiveren om de wereld te ontdekken en te werken aan hun taalvaardigheden.

Zo komt Koen Wijn van Omroep Brabant vertellen over zijn werk als presentator en verslaggever. Ewald van Liempt van de Radio Academy leert kinderen hoe ze het nieuws kunnen voorlezen. Jasper Stads en Rob Keulemans vertellen hoe je een radioreportage maakt en gaan met kinderen ook echt aan de slag. Stads is een oud-leerling van De Vijf Hoeven en werkt nu bij NOS op 3 bij NPO 3FM.

Bert Kranenbarg, bekend van NPO Radio 2 en NPO Radio 5, zal op 7 juli met een aantal radiotalenten van de KRO-NCRV Radioschool kinderen ondersteunen bij het maken van een radio-uitzending. Ook ervaren zij hoe het is om als journalist nieuws en informatie te onderzoeken.

Bron: De Vijf Hoeven/BM

Bericht delen