dinsdag 16 januari 2018

Radiobeschouwing BM digitaal

In verband met de ongelukkig vallende deadline van de printversie van Broadcast Magazine, is de traditionele radioanalyse van Roeland van Zeijst ditmaal alleen in de tabletvariant van BM 346 te lezen.

Van Zeijst verwijst onder andere naar de top 25 van waarderingscijfers voor publieke radioprogramma’s. Ondanks dat dit pas gemeten kan worden vanaf een zeker marktaandeel, is het een veel betere maatstaf voor publieke radio dan marktaandeel alleen. Wat blijkt? De top 25 bevat zes programma’s op Radio 2 en 3FM, vijf van Radio 1 en 5, en drie Radio 4 shows.

Verder is een hete zomer losgebarsten. De commerciële FM-vergunningen worden niet verlengd na 2017; Henk Kamp gaat de frequenties veilen. Logisch: nu de nationale gaskraan bijna dicht zit, moet de Twentse oud-belastinginspecteur andere bronnen aanboren. Om de opbrengst te maximaliseren, heft Kamp vrijwel alle beperkingen op: er komen meer kavels, je mag er zoveel kopen als je wilt en je mag er bijna alles op doen.

De complete radiobeschouwing van Roeland van Zeijst, inclusief de cijfers over april-mei, is te lezen in BM 346 op tablet. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en ontvang Broadcast Magazine zowel in print als digitaal.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen