Radio509 verbetert geluidskwaliteit met Optimod
dinsdag 23 juli 2019

Radio509 verbetert geluidskwaliteit met Optimod

Radio509 is een onafhankelijk internetradiostation, gestart in 2009. De programma’s van Radio509 worden in de eerste plaats gemaakt voor mensen met een visuele beperking. Sinds mei 2017 werkt Radio509 samen met Talpa Radio van John de Mol. Via zijn One Media Sales doet Radio509 aan targeted marketing.

De meeste luisteraars en medewerkers van Radio509 zien weinig of helemaal niets en hebben daardoor een zeer goed getraind gehoor. Dat is de reden dat er bij Radio509 alles aan gedaan wordt om het geluid zo goed mogelijk te laten klinken. Om optimaal geluid te kunnen verspreiden is nu gekozen om het geluid digitaal te bewerken met een zogenaamde Optimod, geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Orban.

Toen Radio509-oprichter Peter Kroon voor een televisieproject naar de Verenigde Staten moest, zag hij zijn kans schoon om ook een aantal Amerikaanse radiostations te bezoeken. “In de Verenigde Staten lopen ze op het gebied van radio namelijk nog altijd voor op dat wat er in Nederland gebeurt”, aldus Kroon. Zo zag, maar hoorde hij vooral hoe de radiozenders werken met de Optimod en hoe dat de impact op luisteraars in positieve zin verhoogde. Daarom heeft de zender nu ook zo’n systeem in gebruik genomen. Op de draaitafels na, is Radio509 nu helemaal digitaal. De zender is behalve via internet ook te beluisteren via een groot aantal kabelaanbieders.

Bron: Radio509/BM

Bericht delen