Radio Veronica zoekt zestig Veronica’s
vrijdag 10 april 2020

Radio Veronica zoekt zestig Veronica’s

Ter ere van het zestigjarig jubileum van Radio Veronica start de zender een zoektocht naar zestig vrouwen met de naam Veronica. Zij krijgen een bijzondere rol op de verjaardag van het radiostation.

Muzikant Tim Akkerman schrijft een speciaal nummer voor de Veronica’s en brengt deze muzikale ode op 17 mei ten gehore. Veronica’s kunnen zich vanaf nu aanmelden via radioveronica.nl. Uiteraard worden tijdens de viering van het jubileum de regels van het RIVM omtrent het coronavirus gehandhaafd.

Op zondag 17 mei is het precies zestig jaar geleden dat de eerste officiële uitzending van Radio Veronica te horen was, de eerste commerciële radiozender. Tim Akkerman: “We zijn op zoek naar alle Veronica’s in Nederland. Ik heb al hele toffe ideeën en ben al begonnen. Ik ga een beetje buiten m’n comfortzone en ga een Nederlandse ode brengen.”

Het zestigjarig jubileum wordt ook in de week na Veronica’s verjaardag nog uitgebreid gevierd. Op vrijdag 22 mei zullen tussen 10.00 uur en 18.00 uur bekende Veronica-dj’s van toen en nu samen radio maken en een Veronica Top 60 presenteren. Deze lijst met zestig nummers, die het karakter van Veronica laten horen, is samengesteld door legendarische dj’s uit zestig jaar Veronica. Tevens wordt die dag een award uitgereikt aan het meest legendarische radioprogramma, verkozen door de luisteraars.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen