dinsdag 16 januari 2018

Radio Veronica in teken van Alpe d’HuZes

De ochtendshow van Radio Veronica brengt dinsdag De Grote Kankershow, een uitzending die geheel in het teken staat van de actie voor Alpe d’HuZes. Rick van Velthuysen en zijn team ontvangen meerdere kankerpatiënten en familieleden van overleden patiënten die hun persoonlijke verhaal in de studio komen vertellen.

Ook spreken zij een gerenommeerd wetenschapper over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en gaan ze met het KWF dieper in op het vermeende strijkstokbeleid. Alles met het doel aandacht voor de ziekte te vragen en een nog hoger bedrag voor de actie in te zamelen.

Radio Veronica steunt de Alpe d’HuZes actie en wil zo veel mogelijk geld binnenhalen voor kankeronderzoek. In de aanloop naar de grote Alpe d’HuZes-rit organiseerde het team verschillende acties om geld voor kankeronderzoek binnen te halen. In totaal is er op dit moment ruim € 50.000,- voor het goede doel binnen. DJ Rick van Velthuysen, nieuwslezer Alex Oosterveen en sidekick Arjen de Krantenman van de ochtendshow Rick in de Morgen beklimmen op 5 juni de Alpe d’Huez.

De titel en de inhoud van de show zijn heftig, maar volgens Van Velthuysen hard nodig: “De Grote Kankershow: de titel klinkt verschrikkelijk, maar we mogen onze koppen niet in het zand steken! We focussen ons tijdens de show op de positieve ontwikkelingen op het gebied van kankeronderzoek en we praten eens niet óver patiënten, maar mét de patiënten. We hebben allemaal onze eigen motivatie om ons ontzettend hard voor deze actie in te zetten en gaan daarom ook zelf de berg op. Opgeven is geen optie!”

Woensdag is de ochtendshow live vanuit de Radio Veronica locatiestudio op de Alpe d’Huez in Frankrijk te horen. De Radio Veronica dj’s in de studio in Naarden laten die dag zien de ochtendshow te steunen en presenteren de hele dag fietsend hun programma’s. Van Velthuysen en Arjen de Krantenman stappen donderdag op de fiets om de Alpe d’Huez te beklimmen. Alex Oosterveen probeert de top van de berg lopend te bereiken. Kijk voor meer informatie op Radioveronica.nl/ad6.

De Grote Kankershow is dinsdag te horen tussen 06.00 en 09.00 uur bij Radio Veronica. Woensdag maken de dj’s van Radio Veronica vanaf de fiets hun radio uitzending. Woensdag en donderdag komt Rick in de Morgen tussen 06.00 – 09.00 uur live vanuit Alpe d’HuZes.

Bron: Radio Veronica/Broadcast Magazine

 

Bericht delen