Radio Veronica lanceert de Streaming Top 1500
vrijdag 8 april 2022

Radio Veronica lanceert de Streaming Top 1500

Van 11 tot en met 17 april 2022 staat Radio Veronica in het teken van een nieuwe lijst: de Streaming Top 1500. Een week lang kunnen luisteraars genieten van de allerbeste en meest gestreamde Veronica klassiekers

Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst samen heeft gesteld.

Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top 3 wist te behalen in De Top 1000 Allertijden van Radio Veronica, is het legendarische nummer in de Streaming Top 1500 de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is tevens de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee met gemak The Beatles en The Rolling Stones.

Top 10
Queen – Bohemian Rhapsody
The Killers – Mr. Brightside
Oasis – Wonderwall
Eminem – Lose Yourself
Queen – Don’t Stop Me Now
Journey – Don’t Stop Believin’
Coldplay – The Scientist
Queen – Another One Bites the Dust
Nirvana – Smells Like Teen Spirit
Linkin Park – In the End

“Het is een mooi lijstje geworden. We wilden weten of de Veronica klassiekers, die er al waren toen streamen de standaard werd, er nog een beetje toe doen. En zo te zien doen ze dat. Maar in een heel andere volgorde dan we verwacht hadden. Daarom hebben we er maar een extra lange lijst van gemaakt”, aldus dj en zendermanager Rob Stenders.

De hoogste Nederlandse notering is voor George Baker met Little Green Bag (666). Hij laat daarmee andere internationale successen van Nederlandse bodem, zoals Radar Love van Golden Earring (721) en Venus van Shocking Blue (1042) achter zich.

De lijst start op maandag 11 april om 12.00 uur, gaat ruim zes dagen lang 24 uur per dag door en eindigt op zondag 17 april rond 18.00 uur. De volledige lijst is terug te vinden op radioveronica.nl.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen