Radio Veronica krijgt boete voor te veel gepraat
donderdag 17 november 2022

Radio Veronica krijgt boete voor te veel gepraat

Radio Veronica heeft een boete gekregen omdat de dj’s te veel praten en niet genoeg muziek uitzenden. Eigenaar Talpa Network heeft bezwaar aangetekend tegen de dwangsom van maximaal 60.000 euro per maand, meldt Nu.nl.

Radio Veronica heeft sinds 2003 een zogenaamde geclausuleerde vergunning. Op grond daarvan moet het radiostation elke dag tussen 7.00 en 19.00 uur 85 procent van de tijd muziek uitzenden.

Het Agentschap Telecom, dat de vergunningen uitgeeft, concludeert dat Radio Veronica zich daar niet aan houdt. Het deed onderzoek na een klacht van KINK, dat zelf aast op een FM-frequentie bij de nieuwe verdeling van 2023.

“Veronica moet die dwangsom betalen”, zegt een woordvoerder van Agentschap Telecom. In eerste instantie gaat dat nu om 60.000 euro, maar dat bedrag kan vanaf nu oplopen tot 60.000 euro per maand.

Volgens de woordvoerder heeft Veronica het percentage van 85 procent muziek zelf voorgesteld toen het destijds een FM-frequentie wilde bemachtigen. Dit is daarna in de vergunning opgenomen. “Als een zender zich niet houdt aan het percentage, leidt dat tot concurrentievervalsing met zenders als Qmusic, Radio 538 en Sky Radio.” Deze zenders zijn vrij in de verhouding muziek en gesproken woord.

Een woordvoerder van Talpa Network laat weten dat Radio Veronica bezwaar heeft gemaakt tegen de voorgenomen sanctie. “Volgens hun berekening komen we de regels van onze clausule niet na. We zijn het hier niet mee eens.” Het Agentschap Telecom heeft de zaak nu in behandeling.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen