Radio Veronica gaat uitzenden vanaf voormalig zendschip
dinsdag 7 februari 2023

Radio Veronica gaat uitzenden vanaf voormalig zendschip

Weinig Nederlandse schepen zijn beroemder dan De Norderney. Het Veronicaschip was van 18 april 1964 tot 31 augustus 1974 de drijvende thuishaven van Radio Veronica. Iconen als Joost den Draaijer, Lex Harding en Tineke de Nooij bezorgden het zendschip een legendarische status.

Sinds 2013 ligt De Norderney aan de NDSM-pier in Amsterdam. Bijna vijftig jaar na de laatste uitzending van Radio Veronica vanaf de Noordzee is de liefde voor muziek nog altijd aanwezig op het schip. Van 11 tot en met 17 februari keert Radio Veronica voor heel even terug naar De Norderney voor de themaweek Super 70s.

Luisteraars zijn daar natuurlijk van harte welkom. Het schip is tijdens de uitzendingen in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken en op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur. Je kunt van bovenaf een kijkje nemen in de radiostudio en de beste 70s-albums shoppen in de pop-up store van de vrienden van Concerto.

Het Veronicaschip is makkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Pak het pontje achter station Amsterdam Centraal naar de NDSM-werf en je stapt uit naast het schip. De locatie is ook uitstekend te bereiken met de auto. Navigeer naar de IJ-Kantine op de NDSM-werf. Daar is meer dan voldoende parkeergelegenheid, tegen een betaalbaar tarief.

Bron: Radio Veronica/BM

Bericht delen