Radio Veronica duikt een week lang in de muziek van de jaren ’90
vrijdag 23 juni 2023

Radio Veronica duikt een week lang in de muziek van de jaren ’90

Van 26 tot en met 30 juni waant Radio Veronica zich volledig in de jaren ’90. Met Het Basispakket van de Nineties herbeleven de radio-dj’s samen met hun luisteraars dit decennium met artiesten als R.E.M., Oasis en The Verve.

Het Basispakket van de Nineties start op maandag 26 juni om 9.00 uur en is vanaf dan elke werkdag te horen op Radio Veronica. Het eindigt op 30 juni om 9.00 uur, waarna de Nineties Top 99 te horen is.

Wie bij de jaren ‘90 alleen maar denkt aan Volumia!, Gabbertje en Whitney Houston, zal de komende week tot andere inzichten komen. Onder het motto WE.LOVE.MUSIC nemen de dj’s van Radio Veronica hun luisteraars namelijk mee in de allerbeste platen van dit decennium, dat op muzikaal niveau zo veel rijker is dan velen op het eerste gehoor denken.

Het Basispakket van de Nineties is traditiegetrouw gevuld met onverwoestbare klassiekers, maar ook met wonderschone liedjes die nooit het hoofdpodium haalden. Met bands die hele stromingen veroorzaakten tot artiesten die op hun eigen eiland uitgroeiden tot de iconen van hun tijd. Denk bijvoorbeeld aan artiesten als R.E.M., Oasis, The Verve, Alanis Morrisette en TLC.

De tracks uit Het Basispakket van de Nineties worden binnen de gebruikelijke programmering gedraaid op alfabetische volgorde van titel. Luisteraars kunnen één keer per uur met een belletje naar de studio een wildcard inzetten om live in de uitzending de lijst aan te vullen. Iedere luisteraar die live in de uitzending een wildcard toevoegt, maakt kans op een DAB+ radio.

Nineties Top 99
Ook kunnen luisteraars de hele week hun favoriete 90’s platen tippen bij Rob Stenders en Caroline Brouwer tijdens De Bonanza. Op basis van deze suggesties wordt door de muziekredactie de Nineties Top 99 samengesteld, die vrijdag 30 juni vanaf 9.00 uur te horen is.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen