dinsdag 16 januari 2018

Radio Maria komt met marathonuitzending

Radio Maria organiseert op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei de Mariathon, een tweedaagse marathonuitzending. Tijdens de uitzending wordt er veelvuldig opgeroepen tot financiële steun.

In meer dan 70 landen heeft Radio Maria een radiostation. “Het is indrukwekkend om te zien voor hoeveel mensen Radio Maria wereldwijd een steun is in het geloof. Met deze Mariathon willen we aangeven hoe belangrijk het is om Radio Maria financieel te ondersteunen zodat het kan blijven bestaan”, aldus pater Elias, programmadirecteur van Radio Maria Nederland.

Gedurende de twee dagen kunnen luisteraars tussen 06.30 en 22.30 uur bellen naar een telefoonpanel om hun donatie toe te zeggen. Het katholieke radiostation is in Zuidoost Nederland te horen via de middengolf en blijft tevens te ontvangen via DAB+ en internet. Het station is volledig afhankelijk van giften. In voorgaande jaren vulden de buitenlandse partners van Radio Maria het tekort aan, maar dat is niet meer mogelijk.

Op de radio is op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei een gevarieerd programma te beluisteren waarin het internationale karakter van Radio Maria doorklinkt. Zo lanceerde de wereldfamilie van Radio Maria afgelopen jaar een Arabisch sprekend radiostation. “Juist in deze tijd die wordt gekenmerkt door crisis, oorlog, dood en vervolging van christenen in het Midden-Oosten wil Radio Maria haar solidariteit met de Arabisch sprekende christenen benadrukken”, vertelt priester Georges Salloum, programmadirecteur van het Arabische station.

Bron: Radio Maria/Broadcast Magazine

Bericht delen