dinsdag 16 januari 2018

Radio Maria gaat digitaal

Na 1 september is Radio Maria Nederland uitsluitend digitaal te beluisteren. Het katholieke radiostation verdwijnt van de middengolf (AM) maar blijft te ontvangen via DAB+ en internet. Luisteraars moeten vanaf 1 september digitaal afstemmen op Radio Maria via DAB+ of internetradio.

De zender is dan niet meer te ontvangen via de middengolf.

KPN, exploitant van de zendmast, staakt de uitzendingen via de middengolf eerder dan verwacht. Na uitgebreid onderzoek van het bestuur van Radio Maria blijkt dat er geen betaalbaar AM-alternatief is. Vanaf september wordt er daarom volledig ingezet op digitaal. “Digitale radio is de radio van de toekomst. Met een veel betere geluidskwaliteit dan via de analoge signalen van de middengolf”, geeft bestuursvoorzitter Ger Zimmermann aan.

De campagne ‘Radio Maria gaat digitaal’ gaat van start om alle luisteraars en geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden van het digitale luisteren. “We vinden het erg belangrijk om onze luisteraars zo goed mogelijk te helpen bij de overstap naar digitale radio”, zegt Zimmermann. “Er is een technisch spreekuur zodat luisteraars met hun vragen ergens terecht kunnen. Ook bieden we op onze website alle mogelijke informatie om zorgeloos over te kunnen stappen naar digitale radio.”

In september verwacht Radio Maria een aangepaste app uit te brengen voor smartphones en tablets, voor de platforms iOS en Android.

Bron: Radio Maria

Bericht delen