dinsdag 16 januari 2018

Radio Hall of Fame: Peter van Bruggen

In de serie Radio Hall of Fame, elke twee maanden in Broadcast Magazine, spreekt Sjors Fröhlich met de smaakmakers van de Nederlandse radio. In het oktobernummer komt Peter van Bruggen, winnaar van de Marconi Oeuvre Award die komende maand wordt uitgereikt, uitgebreid aan bod.

Van Bruggen, vooral bekend van Het Weeshuis van de Hits en The Breakfast Club, vertelt onder andere over zijn zoontje Ramon die het weesjongetje Morrison vertolkte, zijn aanvankelijke afscheid (“Dat is niet prettig gegaan. De KRO speelde het hard.”) en het huidige Radio 2 en 3FM. “Er zitten te veel mensen die beroemd willen worden. Maar daarvoor moet je niet bij de radio zijn. Laat die lekker bij tv solliciteren. Bij de radio moet je zijn als je van muziek houdt of mooie programma’s wilt maken. Ik mis de intelligente, geïnformeerde mensen van de nieuwszenders bij de muziekzenders.”

“Ik heb een tijd gehad dat ik ons omroepsysteem onuitlegbaar ingewikkeld vond. Maar de laatste jaren neig ik er steeds meer toe het systeem een prima systeem te vinden. We leven steeds meer in een commercieel landschap waarin alleen naar de ontvanger wordt toe gesproken. Omroepen staan in een traditie waarbij je vanuit een bevlogenheid praat en werkt, niet alleen maar cosumenten naar de mond hoeft te praten. De publieke omroep heeft een authenticiteit die we moeten bewaken.”

Het volledige interview met Peter van Bruggen is te lezen in het oktobernummer van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen