dinsdag 16 januari 2018

Radio Bergeijk komt mogelijk terug

Na tien jaar komt er mogelijk een nieuwe editie van het fameuze hoorspel Radio Bergeijk. Dat hebben de makers van George van Houts en Pieter Bouwman bekend gemaakt in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Radio Bergeijk was een absurdistisch radioprogramma dat van 2001 tot 2012 te horen was op NPO Radio 1 en NPO Radio 5. Het zijn kolderieke sketches over een lokaal radiostation in Brabant. Met geluidskunstenaar Mat Wijn zijn in totaal ruim 600 afleveringen gemaakt.

George van Houts en Pieter Bouwman zijn met de VPRO in gesprek om weer nieuwe afleveringen te maken van het fameuze hoorspel dat een grote schare liefhebbers kent, maar ook tal van haters.

Bouwman zei op NPO Radio 1: “Het begint er steeds meer op te lijken dat de herstart er komt en ik verheug me er zeer op. Deze tijd vraagt en smeekt om een terugkeer van Radio Bergeijk.

George van Houts vult aan: “Juist in deze tijd waarin er zoveel gevoelig ligt moeten wij een tandje bij zetten. We zijn heel erg voor de vrijheid van het woord en de humor.”

Bron: NPO Radio 1/BM

Bericht delen