dinsdag 16 januari 2018

Radio 538 viert Koninginnedag bij Amsterdam RAI

Burgemeester Van der Laan en de directie van Radio 538 hebben besloten om het Koninginnedagfeest naar het plein voor de Amsterdam RAI te verplaatsen. Hiervoor wordt onderzoek gedaan naar de technische mogelijkheden om dit terrein gereed te maken voor een muziekevenement met 60.000 bezoekers. Ook willen Amsterdam en 538 een meerjaren afspraak maken voor de periode vanaf 2013, op het festivalterrein aan de ArenA-boulevard. Dit kan mogelijk in combinatie met een feest in de Koninginnenacht in een van de nabij gelegen poppodia.

Eerder is door Van der Laan besloten om het grootschalige massa-evenement van het Museumplein te verhuizen naar de rand van de stad. Dit geldt ook voor andere massa-evenementen in de binnenstad met een landelijke uitstraling, zoals SLAM!FM op het Rembrandtplein.

De komende weken wordt onderzoek gedaan in samenwerking met het stadsdeel Zuid en alle betrokkenen om te bepalen of en hoe dit terrein geschikt gemaakt kan worden.

Voor het feest van SLAM!FM zijn meerdere alternatieven beschikbaar, waaronder de parkeerterreinen P15 en P16 bij de Zuidas. Ook deze locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer.

Bron: Radio 538/Broadcast Magazine

Bericht delen