Radio 538 opnieuw best beluisterde online station
donderdag 22 juli 2021

Radio 538 opnieuw best beluisterde online station

Radio 538 is voor de vijfde maand op rij het best beluisterde online radiostation. Tussen 31 mei en 27 juni 2021 werd de online stream ruim 1,8 miljoen keer per week gestart. Dat blijkt uit de meest recente rapportage van NLO Streaming Audio Standaard.

In de maand juni stond Radio 538 in het teken van het Europees Kampioenschap Voetbal. 538-dj’s Coen en Sander brachten de Oranjesfeer bij luisteraars thuis met speciale uitzendingen vanuit hun eigen EK Tourbus en parkeerden de bus op bijzondere locaties en bij vrienden van de show.

De radiozender gaf tickets weg voor de wedstrijden en geheel verzorgde EK-trips voor de achtste finale, waar 538-dj Igmar Felicia de Oranjefans mee naartoe nam. Tevens maakte hij live uitzending vanaf deze locatie om thuisblijvend Nederland alsnog van de sfeer te kunnen laten genieten.

De hoge online luistercijfers staan in schril contrast met de algemene luistercijfers. Radio 538 heeft met 9,4 procent het laagste marktaandeel in de lentemaanden in twintig jaar tijd behaald. Twee jaar geleden was dat nog 11,5 procent. Over een jaar gezien levert het Talpa-station 1,2 procentpunt aan marktaandeel in. 538 heeft momenteel een marktaandeel van 14,5 procent in de doelgroep 20-49 jaar. Qmusic noteert op dit moment 20,2 procent.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen