Radio 538 introduceert nieuwe ochtendshow
dinsdag 28 december 2021

Radio 538 introduceert nieuwe ochtendshow

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden gaan vanaf maandag 3 januari dagelijks de ochtendshow op Radio 538 presenteren. Samen met nieuwslezer en journalist Mart Grol zijn zij iedere werkdag van 06.00 uur tot 10.00 uur te horen.

“Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken”, zegt De Jager in een reactie. “Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.”

Van der Eerden: “In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen.”

Coco Hermans, Radio Director van Radio 538: “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien. Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap.”

“Wietze, Klaas en Mart hebben ook de afgelopen zomer weer bewezen midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken. Radio die perfect aansluit bij de hedendaagse behoefte van de luisteraars.”

“Daarmee nemen we afscheid van de ochtendshow van Frank Dane en zijn team. Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar. Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.”

Frank Dane heeft zijn laatste uitzending van de ochtendshow op Radio 538 al achter de rug. De dj kreeg maandag te horen dat hij wordt vervangen door Wietze de Jager en Klaas van der Eerden en besloot toen dat de uitzending van vorige week met inzamelingsactie Missie 538 zijn laatste was.

Wietze de Jager is sinds 2018 met Weekend Wietze op vrijdagavond te horen op Radio 538. Ook maakte hij bijna twee jaar een dagelijks lunchprogramma tussen 12.00 uur en 14.00 uur, presenteerde hij shows in het weekend, was hij te zien als presentator van videoformats als Platenbazen en was hij de vaste vervanger van Frank Dane die na drie jaar afscheid moet nemen van het tijdslot.

Naast zijn werk als komiek en televisiepresentator, presenteert Klaas van der Eerden inmiddels ruim drie jaar samen met Wietze het programma Weekend Wietze.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Radio 538

Lees ook Frank Dane wilde zelf geen afscheidsuitzending maken

Bericht delen