dinsdag 16 januari 2018

Radio 538 en gemeente Amsterdam nog in gesprek

Op 1 december maken de gemeente Amsterdan en Radio 538 bekend wat er in 2012 met het Koninginnedagfeest op het Museumplein gaat gebeuren. Vrijdagavond hebben burgemeester Van der Laan en de leiding van 538 een gesprek gehad. De burgemeester wil niet dat het feest in het centrum wordt gehouden, omdat grootschalige evenementen op Koninginnedag daar te veel overlast zouden veroorzaken.

Komende week volgen er meer gesprekken tussen beide partijen. De gemeente heeft 538 aangeboden het feest te houden op een alternatieve locatie, zoals het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord of het gebied rondom de Sloterplas in Nieuw-West. Maar het radiostation gaf eerder aan hier weinig voor te voelen.

Tegenover RTL Nieuws zegt advocaat Bram Moszkowicz het volgende: “De gemeente kan het jaarlijkse feest niet zomaar verbieden. De gemeente verstrekt de vergunning voor het feest al jaren aan de hand van de plaatselijke verordening.” Hij stelt dat het evenement nooit de oorzaak is geweest van ongeregeldheden in de stad. De advocaat acht een rechtszaak tegen de beslissing van burgemeester Van der Laan kansrijk.

Bron: Shownieuws/RTL Nieuws

Bericht delen