dinsdag 16 januari 2018

Radio 4 zamelt instrumenten in met ‘Klassiek Geeft’

Op Radio 4 staan vanaf 12 mei alle programma’s twee weken lang in het teken van ‘Klassiek Geeft’. De publieke klassieke zender roept luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en deze naar de inzamelpunten in het land te brengen.

Luisteraars kunnen daarnaast geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van veelal bekende Nederlanders die de actie steunen. Op vrijdag 23 mei is de finaledag en wordt de eindstand van de actie bekendgemaakt.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4: “Radio 4 vindt het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om muziek te leren maken en een instrument leren bespelen. Met Klassiek Geeft willen we een substantiële bijdrage leveren want om muziek te kunnen maken zijn instrumenten nodig. De Radio 4 luisteraar heeft tijdens de vorige editie van Klassiek Geeft laten zien ons daarin te steunen en dat geeft alle reden om deze tweede inzamelactie te organiseren.”

Radio 4 Klassiek Geeft werkt voor deze editie samen met het recent opgerichte landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland.

Op 23 mei, de finaledag van Klassiek Geeft, zendt Radio 4 de hele dag live uit vanaf locatie. Luisteraars worden uitgenodigd gedoneerde muziekinstrumenten te brengen. Tevens wordt de eindstand van de hoeveelheid instrumenten, de donaties en opbrengst van de veilingitems bekendgemaakt. In 2011 was de eerste editie van Radio 4 Klassiek Geeft en werden 1267 instrumenten ingezameld.

Bron: Radio 4/Broadcast Magazine

Bericht delen