dinsdag 16 januari 2018

Radio 4 opent online Concerthuis

Het Radio 4 Concerthuis opent 23 mei om 17.00 uur de online deuren en daarmee zijn honderd concerten op elk moment van de dag digitaal te beluisteren. De liefhebber van klassieke muziek kan genieten van het mooiste van kamermuziek en orkestmuziek, oude muziek of juist hedendaagse klassieke muziek. Het Radio 4 Concerthuis is onderdeel van radio4.nl en geeft de bezoeker de gelegenheid een eigen programma samen te stellen of van concert naar concert te snellen.

Via www.radio4.nl/concerthuis zijn elke dag nieuwe concerten te beluisteren. Een concert dat op Radio 4 is uitgezonden, dat zijn er dagelijks drie, wordt de volgende dag als ‘concert gemist’ aangeboden in het Concerthuis. Verder presenteert het Radio 4 Concerthuis registraties van festivals, fraaie opnames uit het archief en opnames van de concertseries van Radio 4.

“Met het Radio 4 Concerthuis maken we een schat aan concerten toegankelijk voor het publiek,” zegt Radio 4 zendermanager Marwil Straat. “Een luisteraar kan zelf bepalen wanneer hij of zij luistert en wat hij of zij luistert en in hele hoge kwaliteit. Hans Kerkhof, de grote man achter de Matinee op de Vrije Zaterdag, brengt in 1987 niet alleen de Rus Gergiev maar ook de fenomenale pianiste Natalia Trull naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Het debuut van Valery Gergiev als dirigent in Nederland is echt een juweel in het Concerthuis. Arthur en Lucas Jussen staan volop in de belangstelling en hebben inmiddels een mooi platencontract. In het Radio 4 Concerthuis is één van de eerste opnames te beluisteren die Radio 4 van de broers maakte in 2009. Een prachtig concert waarbij deze getalenteerde pianisten onder andere stukken spelen van Chopin en Schubert. Waar ik vooral heel blij mee ben is dat de bijna twaalfhonderd concerten die Radio 4 jaarlijks uitzendt, nu ook terug te beluisteren zijn via het Concerthuis.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen