dinsdag 16 januari 2018

Radio 1 binnenkort via Britse AM-zender

De NPO wil voor Radio 1 op korte termijn een tijdelijke AM-zender in Groot-Brittannië in gebruik nemen. Daarna kan Radio 5 terug worden gebracht op 747 AM, de frequentie waar nu Radio 1 als noodvoorziening op uitzendt. Wanneer dit gerealiseerd is, is nog niet bekend.

De publieke zenders kampen, net als hun commerciële collega’s, nog steeds met ontvangstproblemen. Eén van de oorzaken is dat de zendmast in IJsselstein nog niet op volvermogen uitzendt. Dit is op last van eigenaar Novec.

In verband met de brand in de zendmast in Smilde is voor de FM-ontvangst in Noord-Nederland een noodmast opgericht in Assen. De verwachting is dat deze donderdagavond in gebruik wordt genomen. De problemen met de FM-ontvangst in Noord-Nederland worden daarmee verkleind, maar zijn dan nog niet volledig verholpen.

Radio 5 is in Limburg weer te ontvangen via de middengolf op 1251 kHz vanaf de steunzender in Hulsberg. De speciale website van de publieke omroep over de problemen rond de FM-ontvangst was sinds maandag niet meer geactualiseerd, maar donderdag om 16.00 uur is er een update geplaatst.

Bron: Broadcast Magazine/Nu.nl/Radiofreak

Bericht delen