Qmusic verlengt ochtendshow met een uur
woensdag 1 april 2020

Qmusic verlengt ochtendshow met een uur

De ochtendshow met Mattie Valk en Marieke Elsinga wordt vanaf maandag met een uur verlengd, tot 10.00 uur. Qmusic speelt hiermee in op de behoeftes van de luisteraars. “Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken”, vertelt Qmusic-dj Marieke Elsinga.

Recent onderzoek en peilingen tonen aan dat het ritme van de dag onder luisteraars door de huidige situatie wat opschuift. Terwijl het voor Qmusic belangrijk is om aan te sluiten op het ritme van de dag van die luisteraars. Juist in deze bijzondere periode is de kracht van radio om te vermaken, verbinden en informeren. Daarom verlengt de radiozender de ochtendshow van Mattie en Marieke met een uur, tot 10.00 uur. Dit is van kracht zolang iedereen gevraagd wordt thuis te werken, dus sowieso tot en met 28 april.

Marieke Elsinga vertelt: “Vanwege het coronavirus merken we dat mensen later inschakelen doordat ze thuiswerken en daardoor nu een groot gedeelte van de show missen. Er is minder woon-werkverkeer, dus de dag start wat later. De ochtendrituelen verplaatsen zich gemiddeld ongeveer een uur.” Mattie Valk vult haar aan: “Uiteraard zijn er wel mensen die naar hun werk gaan, juist de mensen in de cruciale beroepsgroepen. Daarom hebben we besloten dat we w√©l gewoon om 6.00 uur beginnen, maar dat we een uur langer doorgaan.”

Het populaire Foute Uur, dat normaal gesproken om 9.00 uur begint, vervalt hiermee niet, maar start een uur later, om 10.00 uur. Voor de rest blijft de programmering ongewijzigd.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen