Publieke omroep lanceert pilotzender NPO BLEND
vrijdag 10 november 2023

Publieke omroep lanceert pilotzender NPO BLEND

De publieke omroep heeft de experimentele zender NPO BLEND gelanceerd. Het station, te beluisteren via DAB+ en de NPO Luister-app, biedt een breed scala aan muziekstijlen.

De zender richt zich op de generaties die met NPO FunX zijn opgegroeid en nu een volwassen geluid willen horen. NPO BLEND is een pilot van de publieke omroep en minimaal een jaar lang te horen.

Chanelva Rier, zendermanager NPO FunX en Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM, zijn samen verantwoordelijk voor NPO BLEND: “Met de pilotzender NPO BLEND bieden we de luisteraars tussen de 35 en 54 jaar een gevarieerde mix van R&B, afro, new soul, hiphop en veel classics uit de nineties en zeroes. Vooral in het begin zal de nieuwe zender in het teken staan van een breed scala aan muzikale stijlen. Luisteraars kunnen er straks ook terecht voor nieuws, cultuur en verhalen die de doelgroep aanspreken.”

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: “Als publieke omroep willen we voor zoveel mogelijk mensen in Nederland radio en podcasts maken. Elke week bereiken we met audio meer dan zes miljoen mensen. Toch voelen we ons uitgedaagd om het aanbod te verbreden. Ik ben trots op de lancering van NPO BLEND, waarmee we samen met de omroepen hopelijk nieuwe luisteraars aan ons binden.”

Bron: NPO/BM

Bericht delen