Programma Zes Uur Cultuur op NPO Radio 1 en NPO 2 extra
woensdag 16 december 2020

Programma Zes Uur Cultuur op NPO Radio 1 en NPO 2 extra

Mediacomponist en Buma Award 2020-winnaar Stephen Emmer is in oktober een actie gestart om de kunsten op radio en televisie te redden onder de titel #reddekunstenoprtv. Stephen wil dat via een tijdelijke aanpassing van de Mediawet belangrijke culturele gebeurtenissen uitgezonden kunnen worden door de publieke omroep.

Inmiddels heeft het kabinet besloten om 10 miljoen euro extra te steken in cultuur bij de publieke omroep. Ook is bekend geworden dat Stephen Emmer naast initiatiefnemer ook extern adviseur wordt voor #reddekunstenoprtv bij de NPO. Dat zal hij doen tot de zomer van 2021.

Komende maandagavond 21 december is het programma Zes Uur Cultuur te volgen op NPO Radio 1 en NPO 2 extra. Het wordt verzorgd door de NTR en de VPRO. Jellie Brouwer, presentator van Kunststof, en Pieter van der Wielen van Nooit meer slapen starten de avond vanuit Tivoli Vredenburg om 19.00 uur.

Zij spreken met verschillende makers uit de muziek, literatuur, theater en musical over het belang van kunst en cultuur in een samenleving. Met onder anderen Atze de Vrieze, Spinvis, S10, Andre Rieu, Marjolein van Heemstra, Oek de Jong, Jandino Asporaat, cultuurminister Ingrid van Engelshoven en Stephen Emmer.

Stephen Emmer: “Ik ben blij hoe de NPO mijn initiatief heeft opgepakt en de meeste omroepen inmiddels zijn overgegaan tot het ontwikkelen van concrete programma’s en het programmeren voor en met de kunstensector.”

“Naast deze betrokkenheid doe ik nu ook een oproep aan alle vooraanstaande artiesten van Nederland die deelnemen om een gedeelte van hun optreedgage te doneren. Of een overbodig instrument te voorzien van een handtekening en de opbrengsten hiervan ten gunste te laten komen van hun eigen technische ondersteuningsteam of bandmuzikanten. Vooral omdat deze anonieme achtergrondmedewerkers als zzp-ers momenteel vaak financieel tussen de wal en het schip vallen.”

Bron: BM

Bericht delen