dinsdag 16 januari 2018

Popprijs 2016 naar dj Martin Garrix

Martin Garrix heeft op Eurosonic Noorderslag in Groningen de Popprijs 2016 gewonnen. De dj heeft een succesvol jaar, want in oktober werd hij ook al uitgeroepen tot populairste dj van de wereld door DJ Magazine.

De 20-jarige dj en producer scoorde het afgelopen jaar een wereldhit met In The Name of Love, een nummer waarmee hij een brug sloeg tussen pop en dance. Het nummer is sinds augustus meer dan 400 miljoen keer beluisterd op Spotify.

Martin Garrix was zelf niet in Groningen om de prijs (een beeld van Theo Mackaay en een cheque ter waarde van 10.000 euro) in ontvangst te nemen, omdat hij in Schotland is. De Popprijs wordt jaarlijks door Buma Cultuur toegekend aan de band of artiest die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Volgens de jury treedt Garrix met zijn hit uit het strakke keurslijf van de Electronic Dance Music (EDM) en probeert hij met succes iets anders. “Die drang tot vernieuwing en de wens zichzelf muzikaal te blijven ontwikkelen maakt Garrix bijzonder”, aldus het juryrapport. Ook roemt de jury “zijn feilloze gevoel voor melodie en hits”.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen