dinsdag 16 januari 2018

Piratenactie FunX in Eindhoven

Een piratenactie van van het publieke urban-station FunX in Eindhoven is woensdag rond 12.00 uur beëindigd op last van het Agentschap Telecom, de toezichthouder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De zender zond illegaal uit op 89.7 FM. De actie in de Eindhovense ether startte woensdagochtend om 6.00 uur. Doel was jongeren ook in Eindhoven te bewegen te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh van FunX: “Het Agentschap heeft ons vriendelijk gevraagd om de zender uit te doen en dat hebben we om 12.00 uur dan ook gedaan. We hadden deze reactie verwacht, want we wisten dat we de regels overtraden. Maar als jongerenzender moet je soms de grens opzoeken, als het maar op een respectvolle manier gebeurt. We wilden aandacht voor onze campagne Maak ze gek! Tel mee. Stem!, waarin we jongeren oproepen van hun stemrecht gebruik te maken. In het Midden-Oosten wordt daar voor gevochten en hier hebben we dat recht gewoon. Dus maak er ook gebruik van! Vandaag waren we de eerste publieke piraat met een maatschappelijke missie.”

De etherfrequentie 89.7 FM zit in het commerciële frequentiepakket A8, waar Arrow Jazz FM tot maart 2009 op uitzond. Er werd uitgezonden met ongeveer 1,5 Kilowatt.

Bron: FunX/Broadcast Magazine

Bericht delen