Özcan Akyol wint opnieuw Nachtwacht Award
woensdag 26 januari 2022

Özcan Akyol wint opnieuw Nachtwacht Award

Stefan Stasse heeft in zijn NPO Radio 2-programma De Staat van Stasse bekendgemaakt dat Özcan Akyol met zijn nachtprogramma Onze man uit Deventer (BNNVARA) winnaar is van De Nachtwacht Award 2022.

Voor Akyol is dit de tweede maal dat hij de radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland wint. Iedere zaterdag presenteert hij het 1-op-1-interviewprogramma Onze Man in Deventer, live vanuit zijn woonkamer in het centrum vanuit zijn geliefde woonplaats.

Terwijl zijn kinderen al lekker liggen te slapen en zijn vriendin nog wat rommelt in de keuken, kruipt de gast bij ‘Eus’ op de bank. In de historische binnenstad van Deventer gaat de bekende schrijver en columnist zijn interesse in de gast botvieren met een reeks vragen en overpeinzingen.

Met zijn radioprogramma wist hij andere genomineerde programma’s, waaronder Eddy’s Nachtwacht (NPO Radio 2) en Danny Blom (Radio 538) achter zich te laten.

‘Nachtzuster’ Astrid de Jong, organisator van de Nachtwacht Award, namens Spreekbuis.nl: “Persoonlijke radio vanuit eigen huis, een jonge hond die élke ochtend vrolijk hitjes draait en een nieuw liefdesprogramna. Mooi om te zien hoeveel er gebeurt in de nacht, en hoeveel mensen een goed gesprek op zaterdagnacht waarderen. Gefeliciteerd Eus!”

Over de Nachtwacht Award
De Nachtwacht Award is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma Nachtwacht dat tot 1995 op Radio 1 en 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder. Eerdere winnaars van De Nachtwacht Award waren Nachtzuster (2021), Martijn Kolkman (2020) en Onze Man in Deventer (2019).

Bron: Spreekbuis.nl/BM

Bericht delen