Opnieuw problemen met Veronicaschip Norderney
zaterdag 23 februari 2019

Opnieuw problemen met Veronicaschip Norderney

Nachtclub en restaurant Noorderling, gevestigd in Amsterdam op het oude Veronicaschip de Norderney, is na acht maanden opeens dicht door financiële problemen. Personeel en verschillende dj’s wachten op hun geld.

Financiële problemen maken het noodzakelijk om Noorderling tijdelijk te sluiten, bevestigt mede-eigenaar Jamie van der Will aan het AD. “We hebben besloten de club en het restaurant in januari en februari te sluiten, zodat we de balans kunnen opmaken en onze financiële positie in kaart kunnen brengen. Een besluit dat wij zeer betreuren.”

Volgens Van der Will is hij met zijn compagnon Sunny Bakhtiar achter de schermen “hard aan het werk om geld te verzamelen”, zodat Noorderling gedupeerd personeel en dj’s uiterlijk volgende week ‘een voorstel’ kan doen om een deel van het verschuldigde bedrag terug te betalen.

Op 31 augustus 2019 is het precies 45 jaar geleden dat Radio Veronica haar uitzendingen op het legendarische schip de Norderney moest staken vanaf de Noordzee. Op sociale media wordt onder meer gesuggereerd dat het schip in de haven van Scheveningen zou moeten liggen en dat het de ideale plek zou zijn voor het Rockart Museum.

Bron: AD/BM

Bericht delen