dinsdag 16 januari 2018

Ophef over salaris Giel Beelen

Er is opnieuw ophef over de salarissen bij de publieke omroep. De Telegraaf meldt vandaag dat Giel Beelen jaarlijks niet 440.000 euro verdient, zoals de VARA meldt in haar jaarverslag over 2015, maar 565.000 euro. VVD-mediawoordvoerder Ton Elias heeft Kamervragen opgesteld, zo laat hij weten op Twitter.

Ook andere Kamerleden laten van zich horen. Zo meldt Jasper van Dijk (SP) op nu.nl: “Dat geld is bedoeld voor programma’s, niet voor presentatoren.” De Kamerleden willen weten of het bedrag klopt en welk deel door 3FM wordt betaald. Verder dringen zij er op aan dat de NPO de salarissen boven de wettelijke norm voor topinkomens openbaar maakt. Elias: “Ik vind dat je niet te krampachtig moet doen over salarissen, maar meer dan 5 ton voor een radio-dj wordt wel erg gortig.” De Kamerleden vragen opheldering van Staatssecretaris Dekker.

Volgens de VARA is de berichtgeving van De Telegraaf onjuist. In een verklaring laat de omroep weten dat de bedragen in het jaarverslag kloppen. De omroep wil niet specifiek ingaan op het salaris van Beelen. “BNN-VARA heeft een eenduidig beleid als het gaat over salarissen van individuele medewerkers. Namelijk dat we daar geen uitspraken over doen. Wij verantwoorden ons over salarissen boven de WNT-norm in het jaarverslag, dat daartoe is bestemd.”

“De berichtgeving in De Telegraaf is onjuist. Daarin wordt gesteld dat het salaris van Giel Beelen niet neerwaarts zou worden aangepast tot en met 2018. Zoals eerder gemeld betaalt BNN-VARA een passende beloning en wordt bij veranderende werkzaamheden het betaalde bedrag zo snel als mogelijk aangepast. Beelen is deze maand gestopt met zijn dagelijkse ochtendshow en gaat nu 3 keer per week radio maken op een minder prominent tijdstip in het weekend. Daar hoort een andere beloning bij.”

Bron: De Telegraaf/BNN-VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen