dinsdag 16 januari 2018

Opbrengst Serious Request lager dan verwacht

12.380.438 euro zou er zijn opgehaald bij 3FM Serious Request 2014. Maar uit de jaarrekening van het Rode Kruis blijkt dat zo’n 11,8 miljoen euro te zijn. Dus is het record vorig jaar voor het eerst niet gebroken.

Dat komt omdat de eindstand van Serious Request altijd een prognose is. “Dat baseren we op een berekening, het geld dat is toegezegd en onze ervaringen van de afgelopen jaren”, zegt Merlijn Stoffels van het Rode Kruis. Dit jaar komt minder binnen na de actie dan verwacht.

Tenminste, tot nu toe. “We moeten het nog zien”, zegt NPO 3FM-zenderbaas Wilbert Mutsaers. “Dit komt nu uit het net uitgekomen jaarverslag van het Rode Kruis. Maar het bedrag kan nog gewoon binnenkomen, dat loopt het hele jaar door.”

Mutsears vindt het belangrijk te benadrukken dat het niet om het record gaat. “Misschien hebben we dat dit jaar niet gehaald, maar elk jaar zeg ik weer dat het daar niet om gaat. In de media gaat het dan over dat record, maar het belangrijkste is dat het bedrag gewoon op de goede plek terechtkomt”. Dat is sowieso niet in gevaar, want het Rode Kruis gaat het bedrag uit eigen middelen aanvullen.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen