dinsdag 16 januari 2018

Opbrengst 3FM Serious Request: 12.302.747 euro

3 FM dj’s Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering verlieten dinsdagavond na zes dagen 3FM Serious Request het Glazen Huis in Leeuwarden waarna het totaal ingezamelde bedrag bekend werd gemaakt: 12.302.747 euro. Dat is 50.000 euro meer dan vorig jaar.

Van 18 tot en met 24 december maakten de 3 dj’s zonder te eten 24 uur per dag radio en televisie vanuit het Glazen Huis, gesteund door een trouw en enthousiast publiek in Friesland en ontelbare initiatieven en acties uit het hele land. Het doel was om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree en geld op te halen voor de hulpverlening van het Rode Kruis om dit te bestrijden.

Het 3FM initiatief, waarbij aandacht wordt gevraagd en geld wordt ingezameld voor een stille ramp, kende dit jaar ook edities in Zweden, Zwitserland, Wallonië (België), Kenia en Zuid-Korea.

Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM, haalde de 3 dj’s uit het Glazen Huis: “Het publiek in Leeuwarden trotseerde deze week regen en wind om Giel, Coen en Paul een hart onder de riem te steken. Vanuit het hele land kwamen mensen naar Leeuwarden. Er waren nog nooit zoveel Serious Request initiatieven van kinderen, volwassenen, scholen, bedrijven en organisaties om mee te helpen aan de inzameling voor de 800.000 kinderen die jaarlijks sterven aan diarree. We zijn overdonderd door zoveel betrokkenheid. Dat dit recordbedrag is opgehaald was geen doel, maar is een signaal van het Nederlandse publiek dat aandacht vragen voor een stille ramp zinvol is en draagvlak in de samenleving heeft. Ik dank iedereen die bijdroeg aan het resultaat van 3FM Serious Request 2013. We kijken nu voorzichtig uit naar 3FM Serious Request in Haarlem in 2014”.

Racoon zorgde met het speciaal geschreven ‘Shoes of Lightning’ voor het themalied van 3FM Serious Request 2013. Deze editie was daarnaast ‘Eat, Sleep, Rave, Repeat’ van Fat Boy Slim heel populair onder de luisteraars en het publiek op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. De 3 dj’s in het Glazen Huis dansten door het huis, elke keer als de plaat werd gedraaid.

Vanaf 24 december 21.30 uur zendt 3FM de Top Serious Request uit met de meest aangevraagde nummers van 3FM Serious Request 2013, bijna 3.000 tracks in totaal. De favoriete platen van de 3FM luisteraars worden tot 3 januari 19.00 uur 24 uur per dag gedraaid.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen