Online Radio Awards breidt uit
donderdag 28 februari 2019

Online Radio Awards breidt uit

Na de succesvolle eerste editie pakt de organisatie van de Online Radio Awards in 2019 uit met het dagprogramma Online Radio Day op woensdag 9 oktober 2019 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De Online Radio Awards worden jaarlijks in samenwerking met en tijdens Dutch Media Week uitgereikt aan de beste online radiomakers en podcasters. Donderdag is de jury bekendgemaakt en kunnen online radiostations, podcasts en presentatoren worden aangemeld.

Categorieën:
Beste online radiostation
Beste podcast
Beste online presentator/presentatrice
Beste online radio ambassadeur

Het publiek kan via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator. Hieruit ontstaat een shortlist per categorie met 5 nominaties, waarbij de jury een wildcard-nominatie aan toevoegt. Hiermee maken online stations en podcasts gericht op een niche onderwerp ook een kans. Uit de shortlist kiest de jury vervolgens per categorie een winnaar. De vakprijs voor ‘beste online radio ambassadeur’ wordt geheel door de jury bepaald.

Jury:
Peter Contant (MAX Magazine, voorzitter v-OR)
Richard Otto (Tens Media, uitgever van Spreekbuis.nl)
Pierre Papa (Radiocoach)
Isabelle Brinkman (Stationvoice RTL/voormalig dj/vj 3FM en TMF)
Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40, mediaondernemer)
Amber Brantsen (Nieuwslezer NOS, presentatrice en radiomaakster)
Vincent Bijlo (Cabaretier, podcaster en radio columnist)

Online Radio Ambassadeur 2018 Michiel Veenstra zal tijdens de award show de nieuwe Online Radio Ambassadeur van 2019 bekend maken.

Online Radio Day
Voorafgaand aan de feestelijke awardshow wordt er op 9 oktober vanaf 13.00 uur gestart met de Online Radio Day in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in de Mediastad Hilversum. Deze staat deels in het teken van 100 Jaar Radio, maar er wordt vooral vooruit geblikt. Naast diverse sprekers worden er dit jaar ook een bedrijfsexpo en diverse workshops georganiseerd, waarin bezoekers geïnformeerd worden over de laatste trends op het gebied van online radio en podcasting. Belangrijke thema’s worden besproken, waaronder ‘Hoe kun je met online radio meer bereik genereren?’, ‘Waar moet ik op gebied van muziekrechten rekening mee houden?’ en ‘Wat zijn de mogelijkheden om geld te verdienen met podcasting?’ Exacte invulling van het programma volgt later.

Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van de Online Radio Awards zijn stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. Zij willen hiermee de markt van online radio en podcast in Nederland professionaliseren en inspelen op de explosieve stijging van online luisteren en sterk groeiende populariteit van podcasts.

Bron: Spreekbuis/BM

Bericht delen