dinsdag 16 januari 2018

Ochtendshow Giel Beelen gestart bij Veronica

Maandagochtend om 6.00 uur is het nieuwe programma van Giel Beelen van start gegaan bij Radio Veronica. Na vele jaren gewerkt te hebben bij NPO 3FM maakt hij nu de Veronica Ochtendshow met Giel. Het programma presenteert hij samen met Frederique Dittrich.

Beelen is blij dat hij bij Radio Veronica kan beginnen zonder de vaste rubrieken die hij gebruikte in zijn tijd bij 3FM. “Er zijn wel honderdduizend ideeën voorbijgekomen, maar ik ben juist blij met een schone lei.”

Beelen, die woensdagnacht al even te horen was bij de commerciële radiozender, brengt slechts één vertrouwde rubriek terug, zo vertelt hij aan AD: de Giel-mobiel, de telefoon die door bekende Nederlanders wordt doorgegeven.

“Herkenbaar, maar nooit voorspelbaar. Dit heb ik altijd een top item gevonden. Maar daar blijft het bij wat betreft rubrieken. De ochtendshow die ik gedaan heb, was af en toe een soort monster geworden. Rubriekje hier, zo laat doen we dit. Voor je het weet, zit je programma helemaal dicht. Dat wil ik niet meer. In dat opzicht is Koning Edwin Evers toch een groot voorbeeld. Hij heeft amper rubriekjes of items, waardoor je altijd kunt instappen of bijkletsen. Ik wil ook die ruimte en vrijheid hebben.”

Bron: AD/BM

Bericht delen