dinsdag 16 januari 2018

'Occupy komt met eigen radiozender'

De Nederlandse Occupy-beweging komt met een eigen radiozender. Binnen een week moet de zender in de lucht zijn. De plannen zijn behoorlijk grootschalig. Voor de kust van Den Haag komt dit weekeinde een oud zendschip te liggen. Hiervandaan gaan volgelingen van Occupy op zenderfrequentie 107 FM speciale uitzendingen verzorgen voor andere volgelingen en geïnteresseerden.

De bezitter van het schip zou een sympathisant van de beweging zijn, aldus een woordvoerder. Sinds 17 september wordt in het New Yorkse Manhattan door demonstranten actie gevoerd onder de naam Occupy Wall Street. De deelnemers van de protestbeweging strijden tegen sociale en economische ongelijkheid, de hebzucht van bedrijven en de invloed van bedrijven en lobbyisten op de overheid.

Bron: EditieNL

UPDATE 25-10-2011
Naar verluidt zou het hier gaan om het schip Ross Revenge, waarvandaan de zeezenders Radio Caroline en Radio Monique in de jaren 80 vanaf zee uitzonden.

Volgens Herbert Visser, voormalig dj op de zeezender Radio Monique en tegenwoordig directeur van het landelijke commerciële radiostation 100%NL, is het een broodje aap verhaal, zo meldt Radiowereld.

“Het schip Ross Revenge wordt nog steeds gebruikt door Radio Caroline, maar ligt al jarenlang in de buurt van Londen en mag van de Britse autoriteiten Groot Britannie niet verlaten. De boot staat zelfs niet eens meer als zeewaardig schip geregistreerd. Het is dus onmogelijk dat die boot weer de zee op gaat om vanaf zee te zenden.”

Bericht delen