dinsdag 16 januari 2018

NTR Radioprijs 2017 naar Lise Bonduelle

Lise Bonduelle is de winnaar van de NTR Radioprijs 2017. De Belgische versloeg in een spannende finale de negen andere genomineerden uit Nederland en België.

Bonduelle, studente aan het RITCS in Brussel, maakte met de documentaire Van de kaart een spannende en actuele roadtrip rond de vraag of je in deze tijd nog van de radar kunt verdwijnen zonder sporen achter te laten. De NTR Publieksprijs ging eveneens naar Lise Bonduelle.

Voor de eerste keer reikte op dit prijzengala ook de Dutch Directors Guild, de belangenvereniging van audiovisuele regisseurs, een prijs uit aan de veelbelovende Nederlandse maker Stan Hulsen voor zijn podcast Ongedocumenteerd.
 
Het was alweer de 27e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende radio- en podcastmakers uitreikte. De genomineerde inzendingen waren op de afgelopen weken te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale vond 3 september, plaats in Theater De Brakke Grond in Amsterdam. De programma’s zijn nog altijd te beluisteren via Facebook en als podcast in iTunes.

De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium radio, een podium bieden voor aankomende radio- en podcastmakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

Bron: NTR/BM

Bericht delen