dinsdag 16 januari 2018

NPO zoekt Zendermanager voor NPO Radio 2 en 5

De NPO heeft een interessante vacature op de website gemeld. ‘De NPO zoekt een inspirerende Zendermanager NPO Radio 2 en 5’. De functie is beschikbaar gekomen omdat Jurre Bosman inmiddels is benoemd tot Directeur Radio als opvolger van Jan Westerhof.

‘De zendermanager voert de regie over de programmering van beide zenders en is verantwoordelijk voor het zenderprofiel, dat onderdeel uitmaakt van het NPO Radio portfolio. Conform de criteria voor kwaliteit en bereik, zorgt de zendermanager voor een onderscheidend en publiek programma-aanbod, dat herkend en gewaardeerd wordt door luisteraars, wat bijdraagt aan een sterke positionering van de publieke omroep.

De afgelopen twee jaar zijn zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5 ingrijpend vernieuwd met een nieuwe positionering, muziekbeleid en programmering. We zoeken een zendermanager die deze koers en visie verder gaat uitrollen, in nauwe samenwerking met de collega’s van productie, muziek, online en marketing. Je stuurt als zendermanager ook de crossmediale projecten aan, de Top 2000 bijvoorbeeld. Je investeert in samenwerking met omroepen en maatschappelijke organisaties. Je draagt zorg voor transparante en zorgvuldige procesvoering en besluitvorming, doelmatige inzet van middelen en bewaakt budgetten van de programmering.

De NPO zoekt een radioprofessional die zich helemaal kan vinden in de sound en de koers van NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Als ervaren manager heb je reeds bewezen je medewerkers te kunnen inspireren en ze mee te nemen in een dynamische omgeving gericht op resultaten. De radiowereld zit in je genen en kennis van muziek is uitstekend. Je bent goed aangesloten op de ontwikkelingen bij nieuwe media en dat kun je ook soepel vertalen naar online strategie van de zenders.’

Reageren op de functie kan tot 28 november 2016.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen