dinsdag 16 januari 2018

NPO zoekt alternatieve uitzendlocaties

Delen van het land die het momenteel moeten stellen zonder radio en televisie, hebben mogelijk dit weekeinde weer bereik. De distributiepartners van de publieke omroep bekijken momenteel of er alternatieve uitzendlocaties zijn. Als die worden gevonden, kunnen mogelijk dit weekeinde al delen van het ontvangstgebied worden overgenomen.

Er wordt inmiddels gekeken naar een oplossing op de zendmast in Jirnsum. Een andere mogelijkheid is dat er bij Smilde een tijdelijke noodzendmast opgebouwd wordt, maar dat duurt langer. Dit heeft een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep gemeld. De problemen ontstonden vrijdag door de brand in twee zendmasten. In Hoogersmilde stortte de mast door de brand deels in.

Radio 1 is sinds zaterdagochtend weer te ontvangen in Midden-Nederland na het plaatsen van een noodzender op de tv-toren in Hillversum.

De radiozender van RTV Drenthe is ook weer in de lucht. De regionale omroep van Drenthe nam een noodzender in gebruik die is opgesteld in Groningen. Daar maakt RTV Drenthe gebruik van de uitzendmast van RTV Noord.

Bron: De Gelderlander/Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen