NPO Radio 5 vanaf 29 oktober uit nieuwe studio
maandag 21 oktober 2019

NPO Radio 5 vanaf 29 oktober uit nieuwe studio

De uitzendingen van NPO Radio 5 komen vanaf eind deze maand uit de nieuwe studio op het Media Park. De studio in het gebouw van KRO-NCRV wordt dan niet meer gebruikt voor live-uitzendingen.

EO-presentator Tom Herlaar heeft op Facebook beelden gedeeld van de nieuwe studio. Zijn programma Open Huis, dat hij samen presenteert met Petra de Joode, mag het spits afbijten op donderdag 24 oktober als ‘proefkonijn’. De uitzending start om 14.00 uur. Vanaf 29 oktober komen alle programma’s uit de nieuwe studio. Ook de uitzendingen van NPO Radio 2 zullen op korte termijn vanuit het Radiohuis op het Media Park te horen zijn.

Omroep MAX-presentatrice Tineke de Nooij reageert op Facebook als volgt: ‘Ja, niet alleen technisch prachtig, maar er zitten ramen in, je kan naar buiten kijken. Hoeraaaaa’.

Jurre Bosman, radiodirecteur bij de NPO, liet eerder weten dat het besluit om te verhuizen is genomen na een ‘zorgvuldige analyse’. “Door meer zenders bij elkaar te plaatsen in het Radiohuis kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld en kan efficiënter worden gewerkt”, aldus de radiodirecteur.

Bron: BM

Bericht delen