dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 5 Oeuvreprijs voor Gerard Cox

Gerard Cox heeft gisteren de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs in ontvangst genomen. Hij kreeg de prijs uit handen van Bastiaan Ragas tijdens een concert in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De radiozender eert Cox voor zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek.

Cox bracht de mooiste liedjes uit zijn oeuvre ten gehore. Ook verraste hij het publiek met een exclusieve uitvoering van Frank Sinatra’s In the wee small hours of the morning. Voice of Holland-finalist Sjors van der Panne bracht met het lied Rotterdam, ik mis die stad van toen een bijzondere hommage aan de 75-jarige artiest.

NPO Radio 5 eert Gerard Cox met de Oeuvreprijs vanwege zijn rijke oeuvre en opmerkelijke bijdrage aan de Nederlandse muziek. Volgens de publieke nostalgische zender weet hij als geen ander al meer dan vijftig jaar een gelukzalig gevoel van nostalgie op te wekken bij liefhebbers van kleinkunst en zang. Als zanger, cabaretier, acteur, regisseur en scenarioschrijver biedt hij jongere generaties een prachtige blik op het leven van vroeger. Zijn liedjes ’t Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer, 1948 en Die goeie oude tijd zijn geliefd bij presentatoren van NPO Radio 5 en zijn luisteraars.

De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs uit aan een artiest of componist die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor de Nederlandse muziek. Eerder ontvingen Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs. De prijs bestaat uit een award en een cheque van 5.000 euro, die Gerard Cox na afloop van het feestelijke concert heeft overdragen aan het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Op vrijdag 29 mei 2015 is het feestelijke concert van Gerard Cox te beluisteren bij NPO Radio 5, tussen 16.00 en 18.00

Bron: NPO Radio 5/Broadcast Magazine

Bericht delen