NPO Radio 5 live bij Alpe d’HuZes
dinsdag 5 juni 2018

NPO Radio 5 live bij Alpe d’HuZes

Ook dit jaar staat NPO Radio 5 in het teken van Alpe d’HuZes. Op donderdag 7 juni beklimmen 4.500 deelnemers tot zes keer toe de Franse berg Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar de genezing van kanker.

De NPO Radio 5-dj’s Henkjan Smits (Omroep MAX) en Bert Kranenbarg (KRO-NCRV) maken woensdag 6 juni en donderdag 7 juni speciale uitzendingen rond dit evenement.

Smits en Kranenbarg doen in Alpe d’HuZes op 5 live verslag van de beklimming, luisteren naar de verhalen van deelnemers en staan stil bij het verdriet om naasten die ziek zijn. Speciale aandacht hebben ze voor cabaretier Guido Weijers, weerman Marco Verhoef en acteur/zanger René van Kooten, die zelf de Alpe d’Huez per wielrenfiets willen bedwingen. NPO Radio 5 volgde het drietal al de afgelopen weken tijdens de voorbereidingen.

Alpe d’HuZes op 5 is woensdag 6 juni te horen op NPO Radio 5 tussen 16.00 en 18.00 uur en op donderdag 7 juni van 16.00 tot 20.15 uur. Op de dag van de beklimming leveren Henkjan Smits en Bert Kranenbarg ook nieuwsflitsen vanaf de Alpe d’Huez, die te horen zijn tijdens de reguliere programma’s op NPO Radio 5. Vlak voor 20.00 uur wordt tijdens de uitzending de voorlopige tussenstand van Alpe d’HuZes 2018 bekendgemaakt.

Luisteraars kunnen via nporadio5.nl de renners een hart onder de riem steken door hun favoriete liedjes ‘mee’ de berg op te sturen. Hun keuzes en motivaties vormen donderdag 7 juni een extra omlijsting van Alpe d’HuZes op 5.

Bron: NPO/BM

Bericht delen