dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 4 luisteraar kiest mooiste Winterreise

Luisteraars van NPO Radio 4 kozen een opname met Dietrich Fischer-Dieskau (bariton) en Gerald Moore (piano) tot allermooiste uitvoering van Schuberts Winterreise. De klassieke muziekzender draait vanaf vandaag in het NPO Radio 4 programma Passaggio de vier meest geliefde uitvoeringen van Schuberts Winterreise, gekozen door luisteraars.

De reeks begint met nummer vier: een opname van Christoph Pregardien (tenor) en Andreas Staier (fortepiano). Morgen klinkt Florian Boesch, (bariton) en Malcolm Martineau (piano), die op plaats 3 eindigen. Woensdag horen luisteraars de recente uitvoering van Matthias Goerne (bariton) en Christoph Eschenbach (piano) en als finale draait NPO Radio 4 donderdag de favoriet van NPO Radio 4 luisteraars: een opname van Dietrich Fischer-Dieskau (bariton) en Gerald Moore (piano) uit 1972.

NPO Radio 4 luisteraars kozen op nporadio4.nl niet alleen hun favoriete uitvoering van één van de 24 liederen van Schuberts Winterreise. Ze vertelden ook waarom ze voorkeur hadden voor een bepaalde uitvoering. Dat leverde vele bijzondere verhalen van luisteraars op. De mooiste verhalen zijn te lezen op nporadio4.nl.

Bericht delen