dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 4 in teken van de filmmuziek

NPO Radio 4 staat van woensdag 22 februari tot en met vrijdag 3 maart volledig in het teken van filmmuziek. Naar aanleiding van de uitreiking van de Oscars op zondag 26 februari in Hollywood besteden diverse radioprogramma’s aandacht aan verschillende facetten van bekende en onbekende filmmuziek.

Niet alleen componisten, regisseurs, kenners, recensenten en acteurs schijnen hun licht over de filmmuziek. Ook de luisteraars spelen een grote rol: zo bepalen ze de ideale soundtrack voor de ochtend en stemmen ze online voor de Filmmuziek Top 40.

Van musicalfilms, blockbusters tot romantische tranentrekkers: wat is de ideale soundtrack van de doordeweekse ochtend? In het KRO-NCRV-programma De Ochtend van 4 bepalen luisteraars in de rubriek De Ochtendstemming twee weken lang met welke soundtrack ze de dag beginnen.

Maartje Stokkers (12.00 – 14.00 uur), Christiaan Kuyvenhoven (14.00 – 16.00 uur) en Dieuwertje Blok (16.00 – 19.00 uur) tellen op vrijdag 3 maart af naar de beste filmmuziek ooit gemaakt, in de Filmmuziek Top 40.

Bron: NPO/BM

Bericht delen