NPO Radio 4 geeft klassieke muzieksector booster
vrijdag 28 januari 2022

NPO Radio 4 geeft klassieke muzieksector booster

NPO Radio 4 geeft Nederlandse (zzp-)musici een extra groot podium met de themaweek Booster Klassiek. Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari staan zoveel mogelijk musici en ensembles de hele dag door vol in de schijnwerpers van dé Nederlandse klassieke muziekzender.

Zo zijn alle werkdagen onder meer gevuld met musici in de studio en live optredens uit vijf verschillende concertzalen in Nederland. Alles wordt uitgezonden en gestreamd door NPO Radio 4. Op die manier krijgt niet alleen de muzieksector, maar heel Nederland een klassieke booster.

Nadat de Nederlandse podia zo lang onbespeeld bleven, gaan de deuren nu eindelijk weer open. Reden voor een week om musici te omarmen en het publiek te verleiden de concertzalen weer te gaan opzoeken voor al het moois dat niet langer kan wachten om gehoord en gezien te worden.

Vliegende start
Op maandag 31 januari trapt zendermanager Simone Meijer van NPO Radio 4 de week af in het programma De Ochtend van 4 (07.00 tot 09.00 uur). “Omdat musici gehoord moeten worden, meer dan ooit tevoren, programmeren we deze week een vliegende start. Ik kijk heel erg uit naar de projecten waar ze in de afgelopen tijd hard aan gewerkt hebben, waarvan we de komende week al een tipje van de sluier lichten”, aldus Meijer.

Line-up
Dagelijks komen de live optredens vanuit verschillende concertzalen:
Maandag 31 januari: de Doelen, Rotterdam
Dinsdag 1 februari: Stadsgehoorzaal, Leiden
Woensdag 2 februari: Musis, Arnhem
Donderdag 3 februari: Muziekgebouw Eindhoven
Vrijdag 4 februari: TivoliVredenburg, Utrecht

De line-up bestaat uit bekende ensembles als Fuse, rebellencollectief Pynarello, het Berlage Saxophone Quartet, het Dudok Kwartet, maar ook de meest belovende musici die afgelopen jaar afstudeerden aan de Nederlandse conservatoria; beginnende professionals en gevestigde solisten als Liza Ferschtman, Maarten Engeltjes en Sebastiaan Kemner.

Bron: NPO/BM

Bericht delen