NPO Radio 2 viert de liefde tijdens Pride Amsterdam
vrijdag 4 augustus 2023

NPO Radio 2 viert de liefde tijdens Pride Amsterdam

AVROTROS dj’s Bart Arens en Carolien Borgers dompelen zich onder in Pride Amsterdam. Op zaterdag 5 augustus maken ze samen op NPO Radio 2 het programma Vier De Liefde, waarin luisteraars platen kunnen aanvragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde.

De uitzending komt live vanuit de Hermitage in Amsterdam, met uitzicht op de vaarroute van de Canal Parade. De uitzending begint om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Bart Arens staat in de studio in de Hermitage en draait platen op verzoek van luisteraars van NPO Radio 2.

Er wordt gezocht naar liedjes en verhalen die aansluiten bij de Pride en de liefde.
Tijdens Vier De Liefde wordt uiteraard verslag gedaan van de Canal Parade, de bekende botenparade die onderdeel is van Pride Amsterdam. Carolien Borgers loopt langs de route en neemt de luisteraar mee langs alles wat ze ziet. Ze interviewt bezoekers en gaat in gesprek met interessante gasten. AVROTROS heeft een eigen boot die meevaart tijdens de Canal Parade. Verslaggever Chantal Koolhoven bevindt zich op de boot en vertelt over alle gebeurtenissen.

Ook na afloop van Vier De Liefde staat NPO Radio 2 in het teken van de Pride. De Soul Night wordt tot middernacht eenmalig omgedoopt tot de Pride Night. Tussen 18.00 en 21.00 draait Corné Klijn de lekkerste Pride-gerelateerde soul, disco en funk. Tussen 21.00 en 00.00 uur gaat Shay Kreuger daarmee door.

Het thema van Pride dit jaar sluit naadloos aan op waar AVROTROS voor staat: wie je bent, waar je vandaan komt en hoe je bent opgeleid is niet belangrijk, niemand wordt uitgesloten. AVROTROS staat voor verbinding. Dat doet de omroep tijdens de Canal Parade met het thema Music Includes Us. Naast het radioprogramma Vier De Liefde maakt AVROTROS ook een tv-registratie en online content tijdens Pride Amsterdam.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen