dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 2 in teken van Blue Monday

Maandag is naar verluidt de meest sombere dag van jaar, ook wel Blue Monday genoemd. Reden voor radio- en tv-zenders om iets opbeurends te doen. Zo wil NPO Radio 2 er juist een vrolijke dag van maken en gaat het de zwaarmoedigheid muzikaal te lijf.

“Wat is er leuker dan op de meest deprimerende dag van het jaar totaal de andere kant te kiezen?”, aldus NPO Radio 2-dj Bart Arens. “Zeker met al het slechte nieuws van de afgelopen dagen, kunnen we wel een lichtpuntje gebruiken.”

Vanaf 4.00 uur draait de zender de hele dag muziek met een positief geluid, zoals Feeling Good van Michael Bublé, Summer Of ’69 van Bryan Adams en Alles is Liefde van Blof. “Ook Happy van Pharrel Williams gaan we maandag uiteraard draaien. Het is ongelooflijk hoe hij er met één nummer in slaagde om miljoenen mensen wereldwijd blij te maken”, aldus Arens.

De dj’s loodsen luisteraars door de dag heen en draaien ook verzoeknummers. “Geen tijd om bij de pakken neer te zitten, we willen hen juist een goed gevoel meegeven”, stelt Arens.

Bron: NPO Radio 2/Telegraaf

Bericht delen