dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 2 Prijs voor Guus Meeuwis

Guus Meeuwis ontvangt dit jaar de NPO Radio 2 Prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse muziek. Dat maakte Gijs Staverman vandaag bekend. Op 16 oktober neemt Meeuwis de prijs in ontvangst tijdens een show in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

 

“Twintig jaar in het vak, twee miljoen verkochte platen, een uitverkochte Royal Albert Hall, een overvolle prijzenkast en 41 stadionconcerten. Guus Meeuwis heeft sinds 1995 een onmiskenbare bijdrage geleverd aan de Nederlandse muziek. Daar willen we hem als publieke radiozender voor eren”, aldus Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2. “Tegelijkertijd is deze prijs ook een aanmoediging en hopen we dat Guus als componist en zanger nog heel lang op dit niveau blijft presteren.”

Tijdens de avond in Carré blikt Meeuwis terug op zijn muzikale carrière en trakteert hij het publiek en de NPO Radio 2 luisteraars op bijzondere anekdotes. Toekomstig NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom presenteert de show. Meeuwis neemt het publiek mee door zijn carrière vanaf het prille begin met Het is een Nacht tot en met zijn meest recente single Jij bent de Liefde. Verder blikt de zanger vooruit op zijn nieuwe studio album dat in het najaar uitkomt. NPO Radio 2 zendt de show live uit.

De NPO Radio 2 Prijs (voorheen De Mijlpaal) markeert jaarlijks een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. De publieke radiozender wil zo Nederlandse muzikanten eren voor geleverde prestaties en aanmoedigen hun werk voort te zetten.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen