NPO Radio 2 en 5 na de zomer vanaf Media Park
vrijdag 28 december 2018

NPO Radio 2 en 5 na de zomer vanaf Media Park

De studio’s van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verhuizen na de zomer naar het Media Park in Hilversum. Nu zijn de studio’s van beide zenders nog in het AKN-gebouw gehuisvest. Dat meldt Radiofreak op zijn site.

De verhuizing is nu definitief, ondanks eerdere protesten van onder meer KRO-NCRV en AVROTROS. De studio’s van Radio 2 en Radio 5 krijgen een plek in het Radiohuis, waar nu al Radio 1 en Radio 4 zitten. 3FM blijft gevestigd in het bijgebouw van de NPO – De Peperbus – en deelt daarbij een aantal basisvoorzieningen met de andere zenders, waaronder noodstroom en beveiliging.
Uit een interne mail bleek afgelopen zomer al dat de NPO voornemens was om de studio’s van Radio 2 en Radio 5 weg te halen uit het AKN-gebouw. Een besluit dat op veel weerstand kon rekenen; betrokkenen noemden het ‘onbegrijpelijk’ dat een paar maanden na realisatie van de nieuwe Radio 4-studio de ruimte alweer op de schop moet.
Jurre Bosman, radiodirecteur bij de NPO, liet eerder weten dat het besluit is genomen na een ‘zorgvuldige analyse’. “Door meer zenders bij elkaar te plaatsen in het Radiohuis kunnen zaken als studio’s, noodstroomvoorziening en beveiliging worden gedeeld en kan efficiënter worden gewerkt,” aldus de radiodirecteur op Radiofreak. Ook zijn de studio’s van Radio 2 en Radio 5 volgens de NPO aan vervanging toe.

Bron: Radiofreak.nl

Bericht delen