dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 1 heeft beste radiovormgeving van het jaar

De programma-tunes van NPO Radio 1 zijn uitgeroepen tot de beste radiovormgeving van het jaar. De makers – Jeroen Kuitenbrouwer, Ward Henselmans en Daan Jansen – zijn onderscheiden met de BUMA Award voor beste radiovormgeving. Het gaat om de programmatunes die zijn gemaakt toen de programmering in 2016 werd opgefrist.

“We wilden NPO Radio 1 net even anders laten klinken dan je zou verwachten van een nieuwszender”, aldus Kuitenbrouwer. “Luisteraars weten wel dat het een nieuwszender is, dus die rode rozen hoef je niet rood te kleuren. We hebben gezocht naar een moderne en toch nieuwswaardige sound, waarbij we creatieve keuzes niet uit de weg zijn gegaan. Zo zit er in de tune van het NOS Radio 1 Journaal een pingpongbal verwerkt en hebben we voor Langs de Lijn en Omstreken een mix gemaakt van het oude Quincy Jones geluid met moderne beats. Het is een kleurrijk pakket waarbij elk programma zijn eigen identiteit heeft. Wij vinden de Buma Award een erg mooie waardering hiervan.”

Radiomaker Frits Spits is gisteravond onderscheiden met een Gouden Harp. De 69-jarige Spits, vooral bekend van het legendarische De Avondspits tot het huidige De Taalstaat, is dankbaar: “De toekenning is natuurlijk eervol, maar ik heb niet anders gedaan dan wat ik voor mijn gevoel moest doen. Dat doe ik trouwens nog steeds. Muziek uitkiezen die me melodisch aanspreekt en die tekstueel verrassend, ontroerend of grappig is. Dat dat niet onopgemerkt is gebleven en een Gouden Harp waard is, stemt me dankbaar.”

Bron: NPO/BM

Bericht delen