NPO en BNR genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon
dinsdag 16 januari 2018

NPO en BNR genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

De NPO Radio 1-programma’s Argos en Nachtzuster zijn genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon 2017. De derde genomineerde is Bernard Hammelburg van BNR Nieuwsradio. De eervolle vermelding, een ander onderdeel van de prijs, gaat naar de radiodocumentaire Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen van Mathijs Deen, uitgezonden op NPO Radio 1.

Argos is het onderzoeksprogramma van NPO Radio 1.”Het is een instituut en heeft al veel bereikt”, aldus juryvoorzitter Vincent Bijlo. Wekelijks maakt de VPRO het programma met achtergronden bij het nieuws.

Astrid de Jong maakt wekelijks in de nacht van donderdag op vrijdag het programma Nachtzuster. Voor Omroep MAX zoekt zij naar antwoorden op uiteenlopende vragen van luisteraars. Vorig jaar ontving De Jong voor dit programma de RadioFreak Award voor Beste Nachtprogramma. In juni 2016 vierde Nachtzuster haar 300e uitzending.

Bernard Hammelburg is voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Hammelburg is buitenlandcommentator bij BNR Nieuwsradio. Vorig jaar zei de jury over hem: ”Hij is uitgegroeid tot de éminence grise van BNR. Zijn kunde is onomstreden.”

De eervolle vermelding is voor de radiodocumentaire Het spoor terug; Shakespeare’s vluchtelingen van Mathijs Deen, uitgezonden in OVT op NPO Radio 1. ”Het is een prachtige docu die de geschiedenis weer op een andere manier vertelt”, aldus Bijlo.

De winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon wordt op 16 juni bekendgemaakt.

Bron: NPO/BM

Bericht delen