dinsdag 16 januari 2018

NPO 3FM volgt eindexamens

3FM dj Domien Verschuuren (BNN) gooit van 11 tot 28 mei iedere avond zijn programma Dit is Domien open voor eindexamenkandidaten. Hij kijkt met luisteraars vooruit naar de examens die komen en terug op de betreffende examendag. Voor alle leerlingen in het laatste jaar van de middelbare school houdt de publieke popzender spreekuren via Twitter en Instagram.

Onder het motto #deavondisvanjou krijgt de 3FM luisteraar een kijk in het leven van de eindexamenkandidaten. Zij geven elkaar tips & tricks, delen hun opmerkelijke examenrituelen en doen verslag via de 3FM-app door direct na het verlaten van de examenzaal hun reactie te laten horen. Domien geeft die reacties ’s avonds een podium.

Om de examenstress te verlichten zijn er op NPO 3FM ‘twitterspreekuren’. De avond voordat het examen plaatsvindt stellen eindexamenkandidaten vragen aan docenten. Naast Twitter wordt dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van Instagram; het belangrijkste social platform onder eindexamenkandidaten. Elke avond is er een docent aanwezig in de studio om gedurende een uur zoveel mogelijk vragen te beantwoorden van de eindexamenkandidaten. Ook de 3FM-app kan worden gebruikt om vragen in te sturen.

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen