NPO 3FM themaweek #openup succes
dinsdag 16 januari 2018

NPO 3FM themaweek #openup succes

Afgelopen week heeft NPO 3FM, samen met 3FM Tussenuur, Human, NOS en MIND aandacht besteed aan psychische problemen bij jongeren. Meer dan vier op de tien jongeren heeft last van dergelijke klachten.

Om het taboe dat om dit thema heerst te doorbreken hebben onder anderen 3FM-jocks Saskia Weerstand en Wijnand Speelman hun eigen #openup gedaan, waarin ze vertellen over hun eigen ervaringen. Zo vertelde Wijnand uitgebreid over zijn angststoornis en beschreef Saskia in haar openup over hoe ze worstelde met haar gevoelens en klachten.

Luisteraars konden via de 3FM app en de sites van 3FM en MIND hun eigen #openup achterlaten en dit hebben zij dan ook massaal gedaan. Honderden jongeren vertelden over hun eigen problemen zoals burn-outs, depressies of suïcidale gedachten.

Door hierover te praten en te beschrijven hoe zij hun openup ervaren en hoe belangrijk het is om dit te delen met de omgeving hoopt NPO 3FM het thema bespreekbaar te maken. Dat de week niet alleen jongeren bereikt heeft blijkt ook uit de bijzondere boodschap van de #digi-oma.

Niet alleen bij NPO 3FM waren de reacties enorm. Ook bij Korrelatie, die anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp bieden, stroomden de reacties binnen.

Bron: NPO/BM
 

Bericht delen